ازآنجاییکه امروزه دیگر PHP بهعنوان یک زبان برنامهنویسی قدرتمند برای کاربردهای تحت وب شناخته میشود، برای تسهیل کار برنامهنویسان و ارائه استانداردهای لازم در قالب یک محیط برنامهنویسی منسجم، چهارچوبها (فریم ورکهای) مختلفی برای آن تولید و ارائه شده است. این فریمورکها درواقع مجموعهای از کتابخانهها و قوانین برای برنامهنویسی PHP هستند که بهجای اینکه برنامهنویس، از صفر شروع به کدزنی نماید، میتواند از توابع و ابزارهای آماده آن استفاده کند. فریمورکهای PHP نیز مانند دیگر فریمورکهای موجود نرمافزاری، باعث میشود که برنامهنویسان کدهای کمتری بنویسند و بتوانند تا در زمان کمتری به نتیجه بهتری دست یابند. در این مقاله قصد داریم که شما را با مشهورترین چهارچوبهای PHP آشنا کنیم. با ما همراه باشید:
مشهورترین و پرطرفدارترین فریمورک PHP، بدون شک لاراول است. این فریمورک توانسته است به دلیل قابلیتهای بسیار مناسب و در دسترس قرار دادن معروفترین توابع PHP، به این جایگاه دست یابد. لاراول همچنین امکاناتی برای خودکارسازی فرآیند سئو در وبسایت را نیز در خود دارد و قابلیت انعطاف و توسعه بسیار را مناسبی نیز، ارائه میکند. از سوی دیگر، به دلیل فراوانی تعداد فایلهای آموزشی، یادگیری آن نیز به نسبت سایر رقبا، راحتتر خواهد بود. بنابراین لاراول را بهعنوان یکی از بهترین گزینههای خود مدنظر قرار دهید.
اگر به تاریخچه طراحی این فریمورک نگاهی بیاندازید، خواهید دید که نام بسیار مناسبی برای آن برگزیده شده است. این فریمورک همانند یک سمفونی موسیقی بزرگ که انبوهی از نتها را بهصورت ساختاریافته پشتهم ارائه میکند، توانسته است کتابخانههای فراوانی از زبان برنامه نویسی PHP را ایجاد نماید که در سامانههای معروفی مانند دروپال نیز مورد استفاده قرار گیرد. سمفونی بسیار سبک و ایمن طراحی شده است و سرعت مناسبی نیز در پردازش اطلاعات وبسایت دارد.
یکی از قدیمیترین چهارچوبهای PHP، کدایگنیتر است که امروزه دیگر با ظهور فریم ورک لاراول، چندان مورد استقبال قرار نمیگیرد. این فریمورک از مدلهای شیءگرا و MVC برای برنامهنویسی پشتیبانی میکند ولی سرعت چندان مناسبی ندارد. یکی از مزایای استفاده از این فریمورک، سادگی کار با آن و یادگیری آن است که در زمان ارائه، بسیار مورد توجه قرار گرفت.
یکی از سبکترین و درعینحال کارآمدترین فریمورکهای PHP است که بهخوبی خود را باقابلیتهای برنامهنویسی مدرن وفق داده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. اسلیم به دلیل حجم کم، توانسته است که سرعت مناسبی را برای اجرا به کاربر هدیه کند و ازاینرو، برای طراحیهای کوچک و متوسط، بسیار قابلتوجه و مفید خواهد بود.
این چهارچوب برنامهنویسی بیشتر در کشورمان مورد توجه قرار گرفته است و در یک بازه زمانی کوتاه، تبدیل به یکی از معروفترین فریمورکهای طراحی شده است. چهارچوب کیک به دلیل وجود بازار مناسب در ایران، میتواند گزینه مناسبی برای یادگیری باشد.
علاوه بر موارد یادشده در این مقاله، فریمورکهای دیگری مانند زند (Zend)، پی اچ پیکسی (PHPixie)، لومن (Lumen) و یا نته (Nette) نیز جزو گزینههای دیگر هستند که تقریباً از دیدگاه قدرت برنامهنویسی و عملکردی با یکدیگر برابرند. در میان تمامی فریمورکهای ارائه شده، بدون شک لاراول با ویژگیهای فوقالعاده خود میتواند بهترین گزینه باشد و پسازآن، سمفونی در رتبه دوم جای گیرد.
آموزش ساخت وب سایت با پنل مدیریتی اختصاصی در لینک زیر
دوره جامع آموزش PHP